Wat ik zeggen wou

Groeneplaats


De Groeneplaats in Den Burg bezit alle ruimtelijke kwaliteiten om zijn naam eer aan te doen: een groene plaats, een lustoord voor de burger om te verpozen onder lommerrijk gebladerte.

Waarom gebeurt dat niet? Nu zijn naar en op het plein wel verkeersborden geplaatst, maar het zou onze gemeente sieren als men honderd linden had gepoot, en paden had gepland zodat de Groeneplaats organisch verbonden wordt met het parkje en de hoge bomen op de Burgh. Als de nieuwe bomen op tijd worden geplant, dan kunnen zij over 25 jaar de functie van het oude park versterken, want de oude bomen zullen rond die tijd vervangen moeten worden, wegens ouderdom.

Een mooie vertakte lindenlaan met hier en daar een grasperk en ook wat bankjes, en een kiosk met stoeltjes voor het nuttigen van een kopje koffie en een ijsje, wat zou dat heerlijk zijn.

Alle dingen worden groter, ook het dorp. Waarom dan niet een groter park voor verkoeling van mensen en stenen in de zomer? Eenvoudige oplossingen voor eenvoudig plezier, zonder patserige pretenties. Die kunnen ook rijkdom uitstralen.


Froukje van Rossem-Klomp,

Den Hoorn