Schilderijen, keramiek en andere kunst in De Kunstboet.
Schilderijen, keramiek en andere kunst in De Kunstboet. Foto: De Kunstboet

De Kunstboet centrum voor inspiratie en exposities

Rodri Wolters en Greet Swabedissen zijn op de Schilderweg 194 De Kunstboet gestart. “Het is een plek waar kunstenaars elkaar inspireren met het maken en exposeren van hun kunst, keramiek en schilderijen. "Dit in de inspirerende omgeving van meubelmakerij Tromp en andere kunstenaars."

De kunstboet breidt zich in de loop van juni uit met Cobie Bremer (wol, vilt, leer), Marja van Etten (papier, hout, gaas, kunststof, verbonden met acryl), Ruurd Dasselaar (schilderijen) en Beatrice van Dorp (schilderijen). “Wij willen in een open sfeer werken aan onze eigen kunst. Het biedt de kans aan bezoekers om het werk te zien ontstaan, het eindresultaat te bewonderen en eventueel te verwerven." De Kunstboet, aan de voet van het Hogeberg-gebied, ligt bij de ingang van ‘t Skillepaadje.

Onder voorbehoud (met het oog op corona-maatregelen) geopend op woensdag, donderdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De kans is groot dat de kunstenaars ook op andere dagen aanwezig zijn. Ook op afspraak is een mogelijkheid. Rodri 0625226970, Greet 0613696881. De Kunstboet doet ook mee aan “Kunstzomer Texel 2021”.