Skarrelaars ontdekken de Texelse natuur.
Skarrelaars ontdekken de Texelse natuur. Foto: Rene Koster Photography

Jonge Skarrelaars gaan samen op avontuur in de Texelse natuur

IVN draagt het stokje van de Jeugdnatuurgroep over aan het Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer (SBB) en Natuurmonumenten (NM). Zij zetten de jeugdnatuurgroep voort onder de naam Skarrelaars.


Bijna twintig jaar organiseerde IVN buitenactiviteiten voor de jeugd in de Texelse natuur. Samen ontdekken, verkennen en beleven; vele honderden kinderen hebben de kans gekregen fijne natuurherinneringen te verzamelen.


Skarrelaars zijn Texelse kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Bij de meeste activiteiten splitsen ze op in twee leeftijdsgroepen (6 tot 9 jaar en 9 tot 12 jaar), soms gaan ze met de hele groep samen op pad.


Onder leiding van boswachters Anne van SBB en Jerome van NM staat elke maand een activiteit op het programma,op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste activiteit is zaterdag 12 juni: Slootjesdag. Ze gaan dan waterdieren vangen in de polderslootjes van Waalenburg.


Een andere keer nemen ze een kijkje bij een mega walvisbotten-collectie. Ze mogen zelfs mee op kraamvisite in de meeuwenkolonie in de duinen. En zo zijn er nog veel meer leuke plannen voor de Skarrelaars. Wel eens van De Wilde Buitendagen gehoord? Wat ze dan gaan ondernemen houden ze nog even geheim.


Een jaarlidmaatschap kost €30,-. De groepsgrootte is beperkt. Aanmelden kan per e-mail onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer: skarrelaars@gmail.com.


Voor vragen kan worden gebeld met de coördinator van de Skarrelaars, Mariette Smit: 06-20881993.


De activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Texelfonds.