Alle Texelaars krijgen vaccinatie op eiland

De prikpost van de GGD in de TXL sporthal in Den Burg wordt de komende tijd ook opengesteld voor Texelaars van 18 tot en met 59 jaar oud.

Dat betekent dat alle Texelaars boven de 18 jaar voor de vaccinatie tegen het coronavirus op het eiland zelf kunnen blijven. Volgens GGD Hollands Noorden gaan half mei de uitnodigingen voor de groep van 18 tot en met 59 jaar de deur uit. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen Texelaars mét medische indicatie en Texelaars zónder medische indicatie.

De groep mét medische indicatie wordt uitgenodigd door de huisartsen, de andere groep krijgt een uitnodiging via de gemeente. Beide groepen kunnen daarna een afspraak maken via het belteam van GGD Hollands Noorden. Het telefoonnummer komt in de uitnodigingsbrief. De eerste prik staat voor beide groepen eind mei gepland. De tweede vaccinatie vindt in de eerste helft van juli plaats. Ook die prik wordt verstrekt op Texel. De GGD gaat er op het moment vanuit dat de groep van 18 tot en met 59 jaar wordt gevaccineerd met Pfizer.

Omdat voor Texel een aangepast uitnodigingsstramien geldt, kan het volgens de GGD voorkomen dat inwoners een brief krijgen van zowel de gemeente, de huisarts of het RIVM. Geadviseerd wordt om te reageren op de brief van de gemeente óf de huisarts. Bij de vaccinatie op Texel werkt de GGD opnieuw samen met de gemeente, lokale huisartsen, apothekers en andere zorgverleners op het eiland.

Wethouder Remko van de Belt (volksgezondheid) liet weten blij te zijn met de ontwikkeling. Burgemeester Michiel Uitdehaag en Van de Belt zaten er achteraan om ook de groep 18-59 jaar op Texel te kunnen houden voor vaccinatie. "Dit is een mooie prestatie van alle deelnemende partijen die veel reisbewegingen bespaart." Meer op pagina 5.