Afbeelding
Foto: Sjaak Hofstede

Gemeente kijkt naar nog meer duidelijkheid Groeneplaats

De gemeente bekijkt hoe ze nog duidelijker kan maken dat er niet geparkeerd mag worden op de Groeneplaats in Den Burg. Dat laat een voorlichter van de gemeente desgevraagd weten

Nu al staan er op diverse plaatsen op de Groeneplaats de letters NP die staan voor "Niet parkeren". De entree van het gebied is daarnaast voorzien van een verplichte rijrichting naar rechts de Parkstraat in, gevolgd door een bord 'voetgangerszone'. Gezien het grote aantal geparkeerde auto's de afgelopen dagen, is het toch niet voor iedereen duidelijk geworden dat parkeren op de Groeneplaats niet langer is toegestaan. "We gaan vandaag kijken hoe we het nog duidelijker kunnen maken. We willen ook niet dat het één wirwar van borden wordt en we delen liever ook geen boetes uit. Dat is de afgelopen dagen wel gebeurd overigens."


De kwestie kwam in het nieuws nadat één van de bewoners van de nieuwbouw op de Groeneplaats een brief (zie pagina 8) met bovenstaande foto naar de redactie stuurde. Voor degenen die niet weten waar ze wel kunnen parkeren: op diverse locaties aan de rand van het centrum (zoals de Elemert, Sporthal, het gemeentehuis en garage Grisnigt) zijn grotere parkeerplaatsen.