De goederen werden woensdagmiddag ingeladen.
De goederen werden woensdagmiddag ingeladen. Foto: Stichting Hulp Oost-Europa

Hulp voor 1.200 Roemeense
families, die in nood verkeren

Op Texel is woensdag een transport met hulpgoederen geladen door de vrijwilligers van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel.

Om 9:00 uur waren de vrijwilligers present om de goederen, die ze van tevoren al hadden klaargemaakt en ingepakt, naar de auto te brengen.

In de auto werd alles goed gestapeld en ingepakt en de gaten werden opgevuld met kussens en andere kleine pakjes, zodat er geen ruimte onbenut bleef. Ook stonden al veel dozen op pallets, die zo met de heftruck geladen werden. Om 17:00 uur werden de deuren van de oplegger gesloten en was de klus geklaard. Het transport is nu onderweg naar Roemeniƫ.

Pucioasa

De goederen zullen gelost worden in de plaats Pucioasa. Hier is Nicolae voorganger en hij zal voor de verdeling zorg dragen. Met een groot team vrijwilligers worden pakketten klaargemaakt en naar de mensen gebracht in de Zigeunerdorpen, waar nog heel veel nood is.

Nicolae helpt de mensen ook om hun huisje op te knappen en de gaten te dichten en hij helpt ze met een kacheltje, als er geen verwarming is.

In het transport zitten veel warme jassen en kleding, schoenen, dekbedden en dekens, lakens en handdoeken, matrassen en onontbeerlijk voedsel.

Veel buitenspeelgoed voor blije kinderen en kinderkleding is ook heel belangrijk. IJverige breisters hebben weer mooie kindertruien gebreid en prachtige lapjesdekens. Zo wordt er op Texel veel werk verzet. Maar om de goederen bij de mensen te krijgen waarvoor het bestemd is, dat is vaak een probleem.

Helpen

Ria van der Vis Wilt van de stichting schrijft: "Wilt u hier bij helpen? Dan is een bijdrage heel welkom op: NL 18 RABO 03625 21 905 ten name van STICHTING HULP OOST-EUROPA TEXEL ( met ANBI goedkeuring)."