Geen toestemming verplaatsing van bedden naar 't Hoogelandt

Het college heeft een principeverzoek van De Krim om een deel van de bedden van hotel De Zeven Provinciën in Oudeschild naar bungalowpark 't Hoogelandt aan de Californiëweg te verplaatsen afgewezen.

De Krim, waar 't Hoogelandt deel van uitmaakt, had het principeverzoek bij de gemeente gedaan om vier nieuwe vakantiehuizen te kunnen bouwen op de plek waar nu nog het centrale voorzieningengebouw staat waarin tot vorig jaar een supermarkt zat. Het gebouw is sterk in verval.


Volgens het college vindt er geen duidelijke kwaliteitsverbetering plaats en wordt niet voldaan aan ontstening, terwijl dat volgens de Nota Verblijfsrecreatie wel de bedoeling is bij een gedeeltelijke verplaatsing van bedden. Het gaat om 32 slaapplaatsen die nu nog op De Zeven Provinciën rusten. Directeur Iwan Groothuis van vakantiepark De Krim reageert verbaasd op de afwijzing van het principeverzoek. Volgens hem leidt de beoogde verplaatsing juist tot verbetering van de kwaliteit op beide plekken en vindt er ook ontstening plaats.


De beoogde verplaatsing van de bedden biedt De Krim volgens hem de gelegenheid wat nieuws neer te zetten op de plek van het sterk verouderde voorzieningengebouw en de verplaatsing van de bedden biedt De Zeven Provinciën de kans om weer te investeren in het pand aan de De Ruyerstraat. "Ik begrijp niet dat je dan kunt zeggen dat er geen kwaliteitsverbetering plaatsvindt. Er komen vier huizen van 80 tot 85 vierkante meter terug, dus er vindt ook ontstening plaats." Meer over de kwestie op pagina 8