Anders bekeken...

Test 1, 2, 3…..


U ken het wel, voordat je de microfoon gebruikt, is het handig voor de technici en de toehoorder om de test zorgvuldig te doen plaatsvinden. Tegenwoordig zijn we nog meer dan ooit afhankelijk van de opnames en geluidsstromen voor onderwijs, lezingen, muziek, kerkdiensten en ceremonies.

In de kerk hebben we zo onze mensen die in het schip wegwijs worden gemaakt, wel of niet technisch. Daartussen laveert Rikus. Rikus Kloosterhuis is een ware kapitein, een kenner van de geluidsgolven die ons bereiken en helder moeten verlaten. Waar zouden we zijn zonder de aanwijzingen, prachtige beelden op een groot scherm van de dierbare en goede voor iedereen hoorbare muziek.

We willen zo graag die lievelingsliedjes, die troostliederen of juist de popliederen tot ons nemen. Ja, zelfs zo graag dat de Fieldlab 925 miljoen krijgt om op Koningsdag een heus 538-feestje te vieren, niet gestreamd, nee voor 10.000 bezoekers, 400 meter van het ziekenhuis van Breda vandaan.

Ik zou zeggen, doe de horeca eens open met een muziekje, waar iedereen op afstand en gecontroleerd in alle steden en dorpen gebruik van kan maken en laat bandjes spelen op veilige afstand zodat je allemaal plezier hebt en de ondernemer weer iets verdient. Maar nee, we gooien bijna een miljard zo hup over de coronabalk…


Artsen, ziekenhuizen, verzekeraars... Alles tekent de petitie tegen, maar De Jonge doet nog wat wax in zijn haar en laat zo glad als een aal de burgemeester, die zou moeten handhaven, de verantwoordelijkheid nemen en bewaren. Coronateststraten met gouden tegels...

Ik zit op de fiets en ben op weg naar het Kruidvat, ik moet nodig attributen voor mijn bos haar. De zelftesten zijn ook gearriveerd. Ik neem er vier mee. De koffer met de bloeddrukmeter, de urinestrips, het glucose-diabetisch prikapparaat, een zakje erbij met handige uitleg voor coronatest is niet verkeerd en is nu een mogelijkheid.

We testen tegenwoordig zelfs of we zwanger zijn en de ontlastingstest voor darmkanker heeft al veel in een vroeg stadium getraceerd, waardoor redding mogelijk is. Bij deze zelftest geen stront aan de knikker, nee, Arie Slob ook wakker, haalt 14 miljoen zelftesten naar de scholen.

Hopelijk komen ze in goede handen en wordt er zorgvuldig mee omgegaan, want net als bij Rikus is het niet 1, 2, 3.. maar komt er zorgvuldigheid bij kijken.

Het onderwijs schaal ik hoog in, hoger dan De Jonge, hij is zijn koers kwijt, terwijl hij toch in 1999 zijn diploma haalde als leraar in het basisonderwijs, hij zou toch beter moeten weten..


Jozien