Activiteiten vakantie bij Young4Ever


Young4Ever houdt tijdens de meivakantie diverse activiteiten (online en offline) waar jongeren aan mee kunnen doen.

Dat gebeurt in samenwerking met jongerenwerk aan overkant (LINK en MEE&deWering). De eerste activiteiten op Texel starten deze week op vrijdag 23 april met een 'Cake & Bake cup' voor jeugd en jongeren van 4 tot en met 21 jaar.

Vier vrijdagen achter elkaar verstrekt Young4Ever bakopdrachten, waarna de deelnemers zelf aan de slag kunnen gaan. Er zijn vier leeftijdscategorieën: 4 t/m 8 jaar, 9 t/m 12 jaar, 13 t/m 16 jaar en 17 t/m 21 jaar. Aan het einde van de vier weken komt er per gemeente, in iedere leeftijdscategorie, een gemeente-winnaar uit. Zij krijgen een bakpakket ter waarde van €50,- en gaan door naar de regiofinale op 30 mei." Deelname is gratis, meer info op www.viralspot.nl/gemeente-texel-2/.

Vrijdag 30 april is er een 'Among us toernooi' voor Texelse jongeren van 7 jaar en ouder. Dat begint om 16:00 uur met een eerste ronde waarbij iedereen minimaal één uur speelt. De winnaars gaan door naar de tweede ronde die om 18:30 uur begint en doorgaat tot 20:30 uur. Aanmelden verplicht en er zijn volgens Young4Ever supergave prijzen te winnen.

Maandag 3 mei wordt in Oudeschild in samenwerking met de buurtsportcoaches het spel De Avondklok gehouden. Jeugd van 7 jaar tot en met het voortgezet onderwijs moet met behulp van GPS-coördinaten verstopte schatten zien op te sporen. Vrijdag 7 mei is er een online FORTNITE toernooi tussen Den Helder en Texel.

De laatste zaterdag van de meivakantie wordt in samenwerking met de Jeugdclub van De Koog het spel 'Jachtseizoen' gehouden voor Texelse jeugd van groep 7/8 en het voortgezet onderwijs. Tijdens dit spel is een aantal mensen op de vlucht. Het is aan de jagers om de vluchters te vangen. Het spel begint en eindigt bij De Hof in De Koog. Meer informatie over alle activiteiten en aanmelden via www.viralspot.nl

Op woensdagmiddag is er altijd 'Time Out 4 kids' in Time Out aan de Wilhelminalaan in Den Burg. Van 14:00 tot 16:00 uur is er in het jongerencentrum een vrije inloop voor kinderen van 6 t/m 11 jaar.