Lions Club Texel verkoopt twee aandelen TESO voor goede doel

Een Lionsveiling zit er dit jaar voor Lions Club Texel vooralsnog niet in, maar als alternatief verkopen de Lions komende week twee TESO-aandelen ten bate van het goede doel.

“We hebben bekeken wat er mogelijk is”, zegt president Alex Cofino van de Lions, “en dat is een variant op de Lionsveiling met twee aandelen die we ter beschikking kunnen stellen.” De aandelen (twee exemplaren van 25 gulden) worden verkocht met behulp van Notariskantoor Hoogerheide in Den Burg.


Belangstellenden kunnen tot en met vrijdag 23 april in een gesloten enveloppe een bieding inleveren bij het notariskantoor van Hoogerheide aan de Beatrixlaan 1 in Den Burg. De notaris maakt de ingediende enveloppen na vrijdag 23 april open om te bekijken wat de hoogste biedingen op de twee aandelen zijn. Er gelden volgens de Lions twee voorwaarden voor de aandelen: de bieders moeten op het eiland wonen en er kan geboden worden vanaf €5500,-. De notariskosten zijn voor rekening van de koper. Cofino: “Het is helaas zonder de sfeer die je normaal zou hebben bij een Lionsveiling, maar we hopen op deze manier toch een beetje in de buurt te komen. Hopelijk zijn mensen bereid een bedrag te bieden dat ze ook bij een gewone veiling zouden hebben geboden.” Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan goede doelen op het eiland, een ander deel van de opbrengst gaat naar de inbrengers van de aandelen.


De Lions verwachten binnenkort donaties aan goede doelen te kunnen doen. Dat is volgens vast gebruik een derde voor het Tesselhuus, een derde voor maatschappelijke organisaties op het eiland en een derde voor (Texelse) projecten in ontwikkelingslanden. De Lions wijzen erop dat op de gesloten enveloppen ‘aandelen Lions' moet staan, zodat het voor het notariskantoor meteen duidelijk is dat het om een bieding voor de aandelen gaat.