Zege voor Bremers

Cobie en Koos Bremer hebben de bekerfinale van bridgeclub Alert gewonnen.

Ze wonnen van Wil en Hélène Steenhof. De derde en vierde plek werden ingenomen door Martien en Aaltje Baars en het paar Nelly Philipsen en Janny Kikkert. Fysieke bridgedrives zijn als gevolg van het coronavirus al een tijd niet mogelijk bij Alert, maar online weet ongeveer de helft de leden elke woensdagavond vanuit huis mee te doen aan een clubdrive. “De spelers missen natuurlijk wel de gezelligheid van een normale clubavond, maar we hoeven op deze manier geen rekening te houden met de avondklok.”

Bekerwinnares Cobie Bremer hoopt in het najaar een nieuwe cursus op te starten voor de volgende lichting bridgers. Belangstellenden die meer willen weten of zich alvast willen aanmelden, kunnen dat doen bij Cobie via telefoonnummer 315577. “Het is een boeiend spel, houdt de hersenen actief en draagt bij aan allerlei nieuwe sociale contacten.” Cobie heeft de afgelopen jaren al meerdere bridgecursussen verzorgd. Ze heeft volgens Alert met haar bridgepartner Koos ook laten zien, dat ze de bridgetheorie uitstekend beheerst. “Dat heeft ze goed overgebracht op de cursisten, want de andere drie hoog geëindigde paren waren door haar opgeleid.”

Het bestuur van Alert zegt te hopen dat er in de loop van de komende maanden weer fysiek in De Bijenkorf kan worden gebridged. “De meeste leden zullen binnenkort wel gevaccineerd zijn en als de overheid de coronaregels versoepelt, dan kunnen de kaarten weer geschud worden.” Een van de eerste activiteiten zou volgens Alert wellicht een tuinendrive kunnen zijn.

“In het verleden was daar altijd flinke animo voor. Er zijn diverse leden met een mooie tuin en met goed weer, is dit een fijne manier om weer met bridgers onder elkaar te zijn. Het is in de buitenlucht en er kan voldoende afstand worden gehouden.” Meer informatie daarover via Piet Bakelaar (313843), Jan Meijer (06-46025143), Koos Bremer (318624) of de website van Alert: https://4043.bridge.nl.