Anders bekeken

Soppen…


Ik heb tegenwoordig twee grote hulpen in de huishouding. De kleindochters van 1 en 3 houden erg van het huishouden, een lekker sopje, nou daar grutten ze met liefde in mee. En ja natuurlijk de apparaten!! Als ik de “kleine” bij het poppenkarretje aan de skarrel heb gezet met spenen en schoentjes is ze al gauw afgeleid als ik de stofzuiger door de benedenpercelen tracht te halen.


Bovenop de stofzuiger meerijden en dan af en toe de knop in drukken is veel leuker. Vooral dat snoer aan de staart van de sessie is geweldig… Ook de wasmachine die ik regelmatig vul en aanzet heeft leuke knoppen. Ze kan er net bij en bijkomend grappig verschijnsel is de 'pling' en natuurlijk de lichtjes. Het heeft mezelf bij het boekje indertijd nogal wat hoofdbrekers gekost, maar Suzan wisselt van fijn goed naar volop centrifugeren alsof het niets is.


Uitkijken geblazen bij de dame; ze heeft mijn oude mobiel gekregen en wrijft over het glaasje met de kleine vingertjes. Ongeduldig op zoek naar… Ja ook de afstandsbediening is niet veilig! Ik stam uit de tijd van zaterdagmiddag Swiebertje bij de buren kijken, maar de blonde wijsneus heeft door dat we Netflix hebben en is gek op Kikker. Kikker en pad, kikker en rat... Leuke filmpjes.


De andere kleindochter heeft interesse voor keukenapparatuur. Moeder Marjo houdt van koken en bakken en daar zit ze graag bovenop. Vader Hendrik heeft een soort van kruk gemaakt zodat ze bij het aanrecht kan meeklussen aan de koekjes met de schort voor. Overal meel en chocolade, rozijnen halen vaak de eindstreep in het bakblik niet.


Hendrik verstopte vroeger zijn boterham met pindakaas in de videorecorder, Bambi liep vast op het ijs en in de bruine pindapoep. We wisten net hoe alles werkte et voila, nu vragen ze waarom we geen grasmaaier hebben die vanzelf het gras maait? Nou dat is eenvoudig, omdat oma en de kleintjes het heel leuk vinden om lekker te rossen. Op schoot aan dat stuur draaien en met een brullende motor dat mooie groene laken weer glad strijken, ja dat is prachtig!!!


Opa spant de kroon, ik haal als volleerd kapsalonmedewerkster de tondeuse over zijn bol en moet uitkijken dat de pop met prachtige lokken ook niet als skinhead verder door het leven gaat! En dan lekker samen koffie doen, als het apparaat pruttelt is het feest! Oma heeft koek en die doop je in de koffie. Ja, dat is het gezelligste moment, de kleine vingers houden het Aldikoekje vast, soppen... Heerlijk…


Jozien