Fietspaden door de Dennen. Er is veel weerstand tegen fietsstraten.
Fietspaden door de Dennen. Er is veel weerstand tegen fietsstraten. Foto: Tip Texel.nl

"Fietsstraten vreselijk onveilig"

"Vernieuwen of verbreden", vindt 64 procent over de fietspaden in de Dennen. Maar in géén geval een fietsstraat, vinden velen. Dat zit Texelaars duidelijk hoog.

"De situatie zoals die nu is, is naar mijn mening prima. Fietser en auto gebruiken de wegen ieder op hun eigen manier. De auto rijdt daar, om ergens naar toe te rijden, te parkeren en te gaan wandelen. Een fietser gebruikt het fietspad om tijdens het fietsen van het bos te genieten" en "Alsjeblieft geen fietsstraat. Belachelijk om fietsers als buffers te gebruiken. Houd gemotoriseerd verkeer en fietsers strik gescheiden."

"Fietsstraten zijn vreselijk onveilig. Voor een paar fietsers kan dit maar bij frequent fietsverkeer of als er groepen of schoolreizen gebruik van maken (wat heel veel voor komt) is het een onwerkbare optie."

Maar ook: "Hoeft niet perse verbreed . Smalle bospaadjes voor de fiets zijn er helaas al niet meer. Is een mindere natuurbeleving door het bos over een brede fietsstraat te gaan. Mensen met grote fietskarren kunnen maar beter bredere paden nemen."

Ten slotte: "De paden door de Dennen zijn slecht."