Losloopgebieden voor honden zijn er volgens velen wel voldoende.
Losloopgebieden voor honden zijn er volgens velen wel voldoende. Foto: Tip Texel.nl

"Het wordt tijd dat baasjes op les gaan"

"Het is goed zoals het nu is", vindt 45 procent over het aantal losloopgebieden voor honden.


Voorstanders van verruiming: "De intolerantie tegen honden begint groteske vormen aan te nemen. Veruit de meeste mensen hebben hun hond goed onder appèl. De bescherming van kwetsbare vogels is een goed argument voor beperking. Dat toeristen een hekel hebben in hondenpoep te trappen niet. Mensenpoep is ook geen lolletje", "Er zijn wel veel gebieden, maar wat mij betreft mogen er altijd meer gebieden bij" en "Van mij mogen er meer losloopgebieden komen en mensen die hun hond daadwerkelijk onder appèl hebben meer tegemoet gekomen worden. Een soort brevet dat je krijgt als je hond examens behaald heeft, wat garantie geeft dat de hond kan presteren onder verleiding van wild/vee."

Tegenstanders: "De meeste eigenaren hebben hun hond niet onder appel en ik zie steeds veel honden naast de paden door het gebied lopen en de natuur verstoren. tevens springen zij veelvuldig tegen andere wandelaars op. het begint zo zachtjes aan een plaag te worden in de natuurgebieden", "Het zal lastig zijn, maar toezicht op loslopende honden zou meer aandacht behoeven" en "Het zou erg fijn zijn als de poep ook in de natuur wordt opgeruimd. Bij veel paden ligt het erg vol met poep, zo ook bij het sommeltjespad. Een doorn in het oog."

En bij "Het is goed zoals het nu is": "Alleen wat meer vuilnisbakken voor de hondenzakjes omdat er toch mensen zijn die het zo met zakje en al in de bosjes gooien, omdat ze er niet mee in hun handen willen blijven lopen. Aan de overkant is dat op de meeste plaatsen wel goed geregeld dus waarom niet hier?", "Op Texel is ruimte genoeg om je hond los te laten, maar houd honden aan de lijn waar wordt aangegeven dat dat moet" en "Het wordt tijd dat de baasjes op les gaan met hun hond zodat zij de hond beter onder appèl hebben. Honden willen graag ook even rennen en loslopen."