Reactie college op kritiek Pieter Boon


Op verzoek van de redactie reageerde het college van b en w op het beëindigen van het huurcontract voor de zwembadkiosk met Pieter Boon:

'De gemeente betreurt het dat er verschillende beelden zijn ontstaan over het wel of niet aangaan van een nieuwe jaarlijkse overeenkomst met de exploitant van de kiosk in zwembad Molenkoog.

Vorig jaar zomer is met de exploitant gesproken over het invullen van de jaarlijkse overeenkomst tot 1 mei 2021. In deze gesprekken gaf de exploitant aan graag een langdurige overeenkomst te willen aangaan voor minimaal vijf jaar. Dit was en is voor de gemeente geen optie, omdat er wordt nagedacht over de mogelijkheid om de exploitatie van het gehele zwembad anders in te vullen. Bijvoorbeeld om dit bij een stichting onder te brengen. De indruk ontstond dat de exploitant geen interesse had voor het aangaan van weer een éénjarige overeenkomst.

In januari is telefonisch en schriftelijk contact geweest met de exploitant over oplevering na het vanzelf eindigen van de huidige overeenkomst. De exploitant heeft, niet in dit gesprek of op een andere wijze, kenbaar gemaakt toch interesse te hebben voor het aangaan van een nieuwe éénjarige overeenkomst.

Dit lezen wij nu in de media. Naar aanleiding van de media berichten heeft de gemeente opnieuw contact gezocht met de exploitant. De exploitant geeft aan dat hij, gezien alle ontwikkelingen, geen nieuwe overeenkomst wenst aan te gaan."