Klaprozen in Waalenburg.
Klaprozen in Waalenburg. Foto: Ingrid Smidt

"Natuureiland Texel" is uit en valt deze week op de mat

"Natuureiland Texel", het jaarlijkse magazine van Nationaal Park Duinen van Texel, dat in samenwerking met tal van instanties wordt gemaakt, is weer uit en is deze week verspreid over het eiland. Wie een Nee-Nee-sticker heeft en zodoende het tijdschrift niet heeft ontvangen kan deze ophalen bij het kantoor van VVV Texel aan de Emmalaan.

Zoals de titel van het blad al aangeeft is er aandacht voor de natuur op Texel en ook dit jaar zitten er weer verrassende verhalen in het blad. Zo staan er interviews in met meeuwenonderzoeker Kees Camphuysen, Denise Betsema en Ralph Koning, eigenaar van vakantiepark De Bremakker. In Natuureiland Texel worden ook handvatten gegeven voor een gezond lichaam. De training 'Natuurbootcamp' is via een QR-code tevens te downloaden naar mobiel, zodat men niet het magazine hoeft mee te nemen tijdens de trainingsstage in De Dennen.


Niet alleen voor de toerist, ook voor de Texelaar valt er weer genoeg nieuws te leren in het Magazine. Zo staat er een uitgebreide reportage in over natuurcentrum De Marel dat vanwege de coronacrisis nog niet groots geopend kon worden. Zodra het weer toegankelijk is, kan men hier terecht om alles te leren over Waalenburg, de vogels en de koeien en de schapen die het gebied na het broedseizoen van de weidevogels weer begrazen. Het gebied krijgt steeds meer de vorm zoals het bedoeld is op de tekeningen en nu de lente aanbreekt zijn er steeds meer bloemen, waaronder veel orchideeën te zien. Voor de jeugd zijn er veel gebieden waar men in de modder kan spelen. Een succesvolle dag uit in het verschiet dus.

Vogeleiland

In Texel Natuureiland uiteraard ook de nodige aandacht voor Texel als vogeleiland. Wie de tijd neemt om het magazine van A tot Z te lezen, kan aan het einde een hoop meer over vogels te weten zijn gekomen. Maar niet alleen de vogels komen aan bod, er wordt ook aandacht besteed aan de natuur van Texel op het moment dat de meeste mensen slapen. Deze bijdrage is echter wel in het Duits, maar dat kan juist ook een goed moment zijn om deze taal weer even op te poetsen.


De redactie heeft - binnen de doelgroep - een mooi gebalanceerd magazine neergezet dat fris is vormgegeven. Natuureiland Texel is zeker de moeite waard om te lezen.