Afbeelding
Foto: internet

Interviews met kampeerders voor inzicht in aantal overnachtingen

De gemeente onderzoekt momenteel het verblijfsritme op vaste- en seizoen standplaatsen bij kampeeronderkomens. Onderdeel daarvan zijn telefonische interviews met huurders van deze kampeerplaatsen.


Op deze manier wil de gemeente inzicht krijgen in het gemiddeld aantal overnachtingen op Texel voor deze sector. Dit is tevens de basis voor het vaste bedrag aan toeristenbelasting dat verhuurders betalen. Vaste stand- en seizoenplaatshouders krijgen jaarlijks een vast bedrag doorberekend van de exploitant van de camping of het kampeerterrein.

Wethouder Huisman: “Medewerking hierbij is van groot belang. Alleen zo krijgen we goed inzicht in de benodigde informatie voor het toepassen van het juiste forfaitaire tarief toeristenbelasting.”

In de periode maart en april 2021 worden gasten gevraagd mee te werken aan een telefonisch interview. Het doel van de interviews is om een gemiddeld aantal overnachtingen op Texel vast te stellen voor de genoemde sector.


Dit gemiddeld aantal overnachtingen voor de vaste- en seizoen standplaatsen is de basis voor de forfaitaire heffing 2022.