Kunst in etalage in Den Burg

Kunst staat vanaf donderdag letterlijk in de etalage in Den Burg. Texelse kunstenaars mogen bij de winkeliers een kunstwerk in de etalage zetten.


Het mes snijdt aan meerdere kanten: de winkelier krijgt extra aandacht voor zijn etalage, voor toerist en Texelaar is de route een goede reden voor een extra ommetje door Den Burg en de kunstenaar heeft een aantrekkelijk podium.

Met een flyer waarop de route, de winkeliers en de kunstenaars staan, loopt het publiek een rondje door het centrum. In de etalage is een hoek of hoekje vrijgemaakt voor een of meerdere kunstenaars.

Op een naamkaartje met het logo van TCE (Texel Cultuur Eiland)/100 euro Kunst in de etalage) staat de naam van de kunstenaar, zijn of haar telefoonnummer en email adres. Bij belangstelling neemt de koper contact op met de kunstenaar. De afhandeling van de koop regelt de kunstenaar zelf, in overleg met de winkelier en koper.

Alle werken kosten €100,-. Hiervan is €70,- voor de kunstenaar en €30,- is voor de organisatie (TCE).

Meer informatie bij Joke Witte (06-10571271 / jokewitte@gmail.com) Cor van Heerwaarden (06-54758113 / corvanheerwaarden@gmail.com)