Het fietsreparatiepunt bij Hotel Prins Hendrik.
Het fietsreparatiepunt bij Hotel Prins Hendrik. Foto: Hotel Prins Hendrik

Hotel Prins Hendrik neemt gratis fietsreparatiepunt in gebruik

Als eerste locatie op Texel heeft hotel Prins Hendrik aan de Stuifweg een fietsreparatiepunt in gebruik genomen. Het reparatiepunt (BRS) maakt het mogelijk dat passanten zelf kleine reparaties aan hun fiets verrichten.


Prins Hendrik ligt niet alleen midden in de Vogelboulevard, maar ook langs de 100 km lange MTB-route die over het hele eiland voert. Het aantal passerende fietsers is dus relatief groot. "Het gebeurt vaak dat mensen vragen of we een inbussleutel of fietspomp hebben", zegt Ernst Weijschede van Prins Hendrik. "Om aan die vraag te kunnen voldoen, hebben we een reparatiepunt van Ibombo neergezet. Hierin zit het gereedschap dat je het meeste nodig hebt, zodat iedereen die een beetje handig is, zelf kleine reparaties kan verrichten."


Het is niet de bedoeling dat de medewerkers van Prins Hendrik voor reparaties ingeschakeld worden. "Daar zijn we natuurlijk ook niet voor opgeleid. De meeste MTB'ers weten veel meer van fietsonderhoud dan wij", meent Weijschede. "Maar voor de dichtstbijzijnde fietsenmaker moet je naar Oosterend of De Cocksdorp. En dat is al snel een kilometer of vijf."


Hoewel het reparatiepunt bij Prins Hendrik het eerste op Texel is, zijn ze door heel Europa te vinden. "Er staat er eentje voor de IKEA van Warschau, maar ook staat er een boven in de Himalaya en een in M'Hamid aan de rand van de Sahara. Het zou mooi zijn als er ook op Texel meerdere komen te staan."


Het reparatiepunt bij Prins Hendrik staat vlak langs de weg, het gebruik is gratis.