Oproep vaccinatie leidt tot verwarring

Een vaccinatie-uitnodiging van het RIVM heeft de afgelopen dagen onbedoeld tot verwarring geleid bij een groep Texelaars van 74 jaar oud.

Het gaat om een uitnodiging die landelijk verstuurd werd en ook terecht kwam bij Texelaars die dit jaar 75 jaar oud worden. Zij raakten daardoor in de veronderstelling dat ze een afspraak konden maken voor de prikpost in de TXL sporthal in Den Burg (vanaf 12 april geopend voor Texelaars van 65 tot en met 74 jaar oud). Bij het bellen met de GGD kregen ze echter tot hun verrassing te horen dat er op Texel helemaal niet gevaccineerd zou worden wat vervolgens bij de groep Texelaars van 74 jaar oud tot de nodige verwarring leidde.

GGD Hollands Noorden zocht de verwarring van het weekend meteen uit waardoor er opheldering ontstond. De groep Texelaars die vanaf 12 april aan de beurt is in de TXL sporthal krijgt vanaf woensdag 31 maart 'in porties' (beginnend bij 74 en aflopend naar 65 jaar) een uitnodiging van de GGD en kan vanaf dan ook een afspraak maken voor de prikpost in de TXL sporthal. De brief van het RIVM kan volgens een woordvoerder van de GGD als niet verzonden worden beschouwd. “Als men al een afspraak heeft gemaakt, dan kan deze vanaf 1 april worden omgezet via het telefoonnummer van de GGD uit de brief.”

Voor het overzicht: van komende zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 april vindt in de TXL sporthal de tweede vaccinatieronde van Texelaars van 75-plus en zorgverleners op Texel plaats. De groep van 60 tot 65 jaar krijgt de prik van de huisarts en voor de groep van 18 tot 59 jaar is het nog even wachten. Deze groep moet in principe naar een centrale prikpost aan de overkant, maar het college is aan het bekijken of de groep van 18 tot 59 jaar mogelijk eveneens op Texel zelf kan worden gevaccineerd.