Na afloop van het zoeken op de foto met de Paashaas bij het Eierlandsche Huis.
Na afloop van het zoeken op de foto met de Paashaas bij het Eierlandsche Huis. Foto: Jeroen van Hattum

Met de auto Paaseieren zoeken

Ze vonden het leuk, vertellen Daisy en Jasper Boon terwijl ze net een chocolade paashaas van een levensgrote Paashaas hebben gekregen.

Vanuit de auto zochten ze zondagmiddag twee uur lang naar papieren Paaseieren die de Feestcommissie van De Cocksdorp en Eierland boven de Rugediek langs de weg had opgehangen. De zogeheten Polder-Paas-Tocht was een alternatief voor het gebruikelijke Palmpasen en eieren zoeken dat als gevolg van de coronamaatregelen niet door kon gaan.

In totaal 37 auto's gingen zondagmiddag van start om rijdend door De Cocksdorp en Eierland coronaproof zoveel mogelijk paaseieren te turven. Liefst honderd uit papier geknipte eieren hadden Olga Bruin, Esther Kuip en Ankie Hooyschuur van de Feestcommissie opgehangen, zodat de kinderen (en hun (groot)ouders) wat te zoeken hadden.

De kunst was ook om twee grote Paashazen met een groot ei te vinden, maar dat lukte, vertellen Esmee en Tessa van 't Noordende. Liefst twee zagen ze er zitten in het pand van Daniel Bonne in Midden-Eierland. Met een groot ei erbij en twee woorden ('blij ei') die ze moesten onthouden. Dat gold ook voor Lindy en Floris de Vries. Zij gaven de ogen goed de kost; Lindy vertelde enthousiast dat ze ook koeien in de wei had zien staan.

Fay en Levi Clements, Daisy en Jasper Boon, Max en Lewis van den Heuvel en Jens de Ridder hielden een slagroomtaart over aan de Polder-Paas-Tocht.