Brakestein, een aquarel gemaakt door Marja Dros.
Brakestein, een aquarel gemaakt door Marja Dros.

Kunstwerken Brakestein gezocht

Voor de huiskamertentoonstelling “Brakestein in beeld” zijn Vibeke Roeper en Diederick Wildeman op zoek naar schilderijen, tekeningen en foto’s van Brakestein.


Brakestein doet mee aan de Kunst Zomer Texel. Op zaterdagen van mei t/m augustus is de stijlkamer in het historische landhuis geopend voor een huiskamertentoonstelling met kunstwerken met Brakestein als onderwerp. De organisatoren zijn daarom op zoek naar foto’s en tekeningen, die gemaakt zijn door amateurs of professionals, van recente datum of van lang geleden. “We zijn ook geïnteresseerd in kunstwerken en foto’s die op dit moment niet beschikbaar zijn voor de tentoonstelling. We proberen een zo groot mogelijke verzameling van Brakestein-beelden aan te leggen. De bijbehorende verhalen en tips zijn net zo belangrijk.” Vibeke is te bereiken via email Vibeke.Roeper@onzetaal.nl of tel. 06 34312026.

Tuin

Een bezoek is straks te combineren met een kijkje in of wandeling rond de tuin van Brakestein. Vorig jaar is begonnen met de reconstructie van de grote klassiek Hollandse tuin uit de laat-Renaissance tijd naar de oorspronkelijke staat uit de 17e en 18e eeuw. De tuin was verwilderd. Het pad rond de tuin is inmiddels hersteld, en er is begonnen met de beplanting. Er moet ook nog veel werk worden verzet, zoals aan de moestuin en het plaatsen van de beelden die er hebben gestaan. Het moet er toe leiden dat wie de tuin binnenstapt, het gevoel krijgt in een andere tijd, een andere wereld terecht te zijn gekomen.