Mandy en Jeroen Backer van akkerbouwbedrijf en minicamping Joanneshoeve.
Mandy en Jeroen Backer van akkerbouwbedrijf en minicamping Joanneshoeve. Foto: Gerard Timmerman

Gastvrijheid beloond met goud

"We houden van mensen om ons heen en vakantiesfeer. We doen dit met veel plezier en zien het niet als werk. De gasten horen er gewoon bij.” Waardering voor de aanpak van Mandy en Jeroen Backer, minicamping Joanneshoeve won de Gouden Zoover Award.

De voorbereidingen voor de opening van de boerencamping komende donderdag zijn in volle gang. Caravans worden uit de winterstalling gesleept en het toiletgebouw wordt verbouwd. Nog even en dan heerst er volop reuring op de camping, een beschutte oase in de uitgestrekte polder Eierland. Geliefd bij mensen die rust zoeken, van natuur en het platteland houden. Met veel terugkerende gasten.

Mandy en Jeroen namen het landbouw- en kampeerbedrijf van haar ouders Saskia en Nico Roeper drie jaar geleden over. Mandy is de vijfde generatie op Joanneshoeve aan de Oorsprongweg, al 118 jaar in de bezit van haar familie. En, wie weet, in de toekomst voortgezet door dochtertje Zoë (2) of zoontje Levi (5).

Zover is het nog lang niet. Mandy en Jeroen (35 en 33) bruisen van de energie. Jeroen zat tot voor kort bij de Special Forces van de Mariniers en is nu medewerker Financiën bij de gemeente. Mandy had in Den Burg een nagelstudio. Het stel greep de kans het familiebedrijf over te nemen met beide handen aan. Naast de camping een omvangrijk akkerbouwbedrijf, waar suikerbieten en zomertarwe worden geteeld en dat land verhuurd.

Met als troetelkind het knusse en gemoedelijke kampeerterrein, dat nu alweer 31 jaar bestaat. "Veel meer dan een camping", vertelt Mandy. "Bij sommige gasten heb je echt een familiegevoel. Die komen hier al zo lang, sommigen al 25 jaar."

Vijftien kampeerplaatsen hebben ze, zes seizoenplekken en negen losse plaatsen. "Een mooie balans. Iedereen is welkom: tenten, caravans of campers. Of je nu een week komt of voor één nacht." Geopend van 1 april tot 31 oktober.

Ze doen alles zelf. "De schoonmaak, de administratie en alles daar omheen." Mandy combineert de camping met het moederschap, Jeroen, die onder meer het terrein onderhoudt, met zijn baan bij de gemeente en de akkerbouw. Hij geeft alle credits aan Mandy: "Zij is de gastvrouw, ik werk meer achter de schermen. Ons uitgangspunt is: wat je zelf graag wilt, bieden we ook onze gasten." Dat dit wordt gewaardeerd, blijkt uit de reacties en nu de Gouden Zoover Award." Mandy: "Een enorme opsteker."

Eén van de zaken waar veel in is geïnvesteerd, is internet. "Daar vragen mensen vaak als eerste naar: wat is de wifi-code? We hebben glasvezelkabel aangelegd." Mailtjes beantwoorden ze binnen het uur. "Dat wil je zelf toch ook?"

Ook veel aandacht voor het sanitair. Mandy: "Het toiletgebouw is mijn paradepaardje." In haar drang naar perfectie gaat ze ver. "Ik maak het zelf meerdere keren per dag schoon. Vorig jaar in de coronatijd wel vijf keer per dag. Er staan pompjes met ontsmettingsmiddelen, etc. We willen dat mensen zich veilig voelen. Mensen vinden dat heel fijn."

Samen ondernemen, altijd op zoek naar mogelijkheden. "Het stopt nooit!"

Zoover Awards


Zes accommodaties op Texel hebben een gouden Zoover Award ontvangen. Het betreft: B&B Le Commandeur in Den Hoorn, minicamping Joanneshoeve in Eierland, boerderijcamping De Hal bij Den Burg, De Robbenjager bij De Cocksdorp, camping Coogherveld in De Koog en De Strandplevier in De Koog. De gouden Zoover Awards werden uitgereikt aan accommodaties met een gemiddelde score van 9+ op basis van minstens tien reviews op zoover.nl in 2020.





.

Afbeelding