Reactie college op stuk toegankelijkheid


Voor het artikel over toegankelijkheid en mobiliteit in de krant van afgelopen dinsdag kwam de reactie van het college van b en w te laat binnen om nog mee te kunnen nemen. Bij deze alsnog.

Wat zijn/waren de ervaringen van de gemeente (Sociaal Team Texel) met de verstrekking/service en onderhoud van hulpmiddelen, zoals scootmobielen. Herkent de gemeente zich in de klacht? Is er nu inderdaad sprake van beter service?

Het college: “Met Welzorg zijn onze ervaringen tot op heden positief. Uiteraard zijn er altijd situaties die extra aandacht vragen, maar de ervaring leert dat er dan een oplossing is. De andere aanbieder is ruim een jaar niet meer actief voor ons. Destijds waren er klachten over de leverancier. Omdat wij niet publiekelijk op individuele zaken in kunnen gaan, kunnen wij niet aangeven of wij ons herkennen in de genoemde klacht.”

Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) is één van de gesprekspartners van de gemeente als het gaat om betere toegankelijkheid van openbare gebouwen. SIGT. Er is volgens SIGT veel verbeterd de laatste jaren. Maar SIGT geeft ook aan dat de terugkoppeling bij de gemeente te wensen over laat en dat niet alle adviezen worden overgenomen. Zoals de grootte van de lift in de nieuwe sporthal, waardoor veel scootmobielen nu niet naar boven kunnen.

Het college: “Het waarborgen van de belangen van inwoners met een beperking vraagt om alertheid en bewustzijn van plannenmakers en bouwers. Dat is een continu proces waar SIGT op Texel een belangrijke rol in vervult. Fijn te horen dat SIGT verbetering ervaart, daar is ook op ingezet zoals vaste contactpersonen en een kennismaking met projectleiders. In het geval van de lift in de Sporthal is bij een latere wijziging in de plannen SIGT niet betrokken. Dit had wel gemoeten. Naar aanleiding hiervan zijn de eerder genoemde verbeteringen doorgevoerd. Afgesproken is dat SIGT in overleg met de Sportstichting naar een mogelijke oplossing zoekt. Hierbij wordt gedacht aan het beschikbaar stellen van een leen-rolstoel.”