College hoopt gebruik prikpost verder te kunnen uitbreiden

Burgemeester en wethouders hopen het voor Texelaars van 18 tot en met 59 jaar eveneens mogelijk te maken dat zij op Texel tegen het coronavirus gevaccineerd kunnen worden.

Dat liet burgemeester Michiel Uitdehaag weten tijdens de raadsvergadering naar aanleiding van het nieuws dat Texelaars van 60 tot 75 jaar in navolging van 75-plussers eveneens op Texel zelf ingeënt kunnen worden. De leeftijdsgroep van 65 tot 75 jaar kan een uitnodiging verwachten om over een paar weken (vermoedelijk vanaf half april) naar de prikpost in de TXL sporthal in Den Burg te komen. De leeftijdsgroep van 60 tot 65 jaar wordt door de huisarts gevaccineerd.

Voor de leeftijdsgroep van 18 tot 59 jaar op Texel ziet het er vooralsnog naar uit dat zij op termijn voor vaccinatie bij een centrale prikpost aan de overkant worden uitgenodigd. De burgemeester liet weten samen met wethouder Remko van de Belt (volksgezondheid) zijn best te doen om de groep van 18 tot 59 jaar eveneens op het eiland te houden. Volgens Uitdehaag vergt dat echter nog wel de nodige inspanningen om het RIVM te overtuigen. Volgens de landelijke vaccinatiestrategie moet iedereen zoveel mogelijk op een centrale locatie worden gevaccineerd. Voor de Waddeneilanden is een uitzondering gemaakt.


Volgens de GGD kan de leeftijdsgroep van 65 tot 75 jaar een inenting met Pfizer/BioNTech verwachten. De groep van 60 tot 65 jaar kan AstraZeneca verwachten. Van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 april vindt in de TXL sporthal de tweede vaccinatieronde van Texelaars van 75-plus en zorgverleners op Texel plaats.