De vrachtwagen vol goederen.
De vrachtwagen vol goederen. Foto: Stichting Hulp Oost-Europa

Goederen vanaf Texel

aangekomen in Roemenië

In Brasov in Roemeniƫ is afgelopen week het transport met hulpgoederen aangekomen, dat de vrijdag daarvoor op Texel geladen werd door de vrijwilligers van de Stichting Hulp Oost Europa Texel.

Van tevoren werden al veel goederen op pallets klaar gemaakt en ingesealed, zodat deze met de heftruck geladen konden worden. Met dit transport zijn veel medische goederen mee gegaan, zoals ziekenhuisbedden, rollators, rolstoelen en zelfs boosters.

Er wordt een werkplaats ingericht, waar alles nagekeken kan worden en zo nodig gerepareerd. Hiervoor is ook gereedschap meegestuurd en onderdelen. Ook wordt er therapie gegeven en worden gezinnen begeleid, met kinderen met een handicap. Dit alles gebeurt vanuit een missiehuis, dat pas gebouwd is. Van hieruit wordt ook gewerkt in zigeunerdorpen, om de kinderen te stimuleren naar school te gaan. Daarvoor werden ook schoolspullen, speelgoed en kinderkleding meegestuurd. Verder waren er veel dekbedden mee, die uitgedeeld worden aan mensen, die wonen op hoger gelegen plaatsen in de bergen, waar het nu heel koud is.

Ook ontbrak de kleding niet en de schoenen, matrassen en bedden, lakens, handdoeken en incontinentiemateriaal. Het broodnodige voedsel was ook aanwezig tussen de goederen, dit wordt de komende dagen al uitgedeeld. Voor een naaiproject, waar vrouwen en meisjes de gelegenheid krijgen om te leren naaien, zijn naaimachines en lappen stof mee. Om al deze goederen op de plaats van bestemming te krijgen is veel geld nodig. Deze keer werden wij verrast door Paul Bakker, die zijn 25-jarig jubileum vierde bij De Bolder en zijn cadeau schonk voor de transportkosten.

Wie mee wil helpen, kan een bijdrage storten op bankrekening NL 18 RABO 036 2521 905 t.n.v. Stichting Hulp Oost Europa Texel (met ANBI-goedkeuring).