Fragment van de film op Youtube over de lammerij op De Waddel.
Fragment van de film op Youtube over de lammerij op De Waddel.

Filmpje "Het regent lammeren"

De online docureeks “De lammerij op Texel” van VVV Texel volgt de lammerij bij de familie Bakker van De Waddel. De derde aflevering staat nu online.


In aflevering één is te zien hoe in dé week van de sneeuwstorm het eerste lammetje wordt verwacht. De familie maakt de schuur gereed en tussendoor is er tijd voor winterpret. Zal het eerste lammetje - ondanks de kou - geboren worden? Je ziet het in de eerste aflevering!

In aflevering 2 “Het regent lammeren” is de lammerij echt begonnen. Dag en nacht worden er lammetjes geboren. En opvallend veel drielingen! Het is al mooi voorjaarsweer: zullen de eerste lammetjes naar buiten kunnen?

Aflevering 3 "De lammerij gaat snel!" toont hoe het laatste koppel schapen naar de boerderij wordt gehaald. Fleur viert de verjaardag van haar schaap. Al veel lammetjes lopen buiten en in de schuur wordt er nog druk gelamd. Maar... leven en dood liggen soms dicht bij elkaar.

De videoserie wordt gemaakt door Siem Vlaanderen, een hulp van Jan-Willem, die gedurende de lammerij bij de familie Bakker in huis woont. Een bijzondere samenwerking die de komende weken fraaie beelden oplevert. Te zien via https://www.texel.net/nl/serie-de-lammerij-op-texel.

Wellicht ook leuk om te raadplegen is de website www.lammetjesradar.nl