Raad praat binnenkort over plan voor herstructurering golfbaan

Een nieuw clubhuis, een driving range die verlengd gaat worden en aanpassingen aan het terrein.

Golfbaan De Texelse bij De Krim staat aan de vooravond van een herstructurering. Het college legt binnenkort het ontwerpbestemmingsplan ‘Herstructurering Golfbaan De Texelse’ ter vaststelling voor aan de gemeenteraad om de herstructurering mogelijk te maken. Er komt een nieuw clubhuis, parkeerterrein en toegang worden veranderd en de driving range wordt om veiligheidsredenen verlengd. De ballen worden nu soms over het hekwerk geslagen en dat is niet de bedoeling. De twee par-3 holes achter de driving range worden verplaatst.

De nu nog agrarische bestemmingen van Sir Robert Peel (Postweg 185) en Rio Grande (Posteweg 211) worden bij de herstructurering van het terrein betrokken en krijgen de bestemming 'Sport-Golfbaan'. Dat gaat volgens het college ten koste van 3,5 hectare aan agrarisch bestemde grond die inmiddels ingeklemd ligt tussen stukken grond met andere bestemmingen. "Het is niet realistisch ervan uit te gaan dat de percelen nog agrarisch gebruikt gaan worden." Volgens het college blijft de lijst met toe- en afname van agrarische gronden bij bestemmingswijzigingen na de herstructurering in de plus.

Een deel van de agrarische bebouwing van zowel Sir Robert Peel als Rio Grande wordt gesloopt en een deel van de bebouwing blijft in gebruik voor de golfbaan. Het ontwerpbestemmingsplan voor de herstructurering lag van 3 november tot en met 14 december ter inzage en in die periode werden er bij de gemeente geen zienswijzen ingediend.