Oosterenderweg twee weken dicht

De Oosterenderweg is sinds gisteren (maandag) voor twee weken afgesloten tussen de rotonde van De Waal en Bargen.

Het gaat zowel om de weg als het fietspad. De afsluiting is volgens de gemeente nodig voor de vervanging van drie duikers. Verkeer wordt tijdelijk omgeleid via de Laagwaalderweg/Zaandammerdijk en via Bargen. Op Bargen geldt tijdens de werkzaamheden eenrichtingsverkeer vanaf de Oosterenderweg richting de Zaandammerdijk.

Volgens wethouder Edo Kooiman is het onvermijdelijk dat de wegwerkzaamheden en de noodzakelijke omleidingen overlast veroorzaken. “Maar het voordeel van veel wegen tegelijk aanpakken, is dat we straks in één keer klaar zijn. Dan beschikken over mooie, goed begaanbare en veilige wegen die klaar zijn voor het hoogseizoen.”

Dat een aantal wegwerkzaamheden samenvalt heeft volgens de wethouder niet alleen te maken met de naderende toename van bezoekers en verkeer maar ook met het feit dat wegenonderhoud alleen kan plaatsvinden als de weersomstandigheden dat toelaten. "Er is dus een bepaald, beperkt tijdvak beschikbaar waarbinnen de werkzaamheden moeten worden afgerond. De gemeente en de aannemers doen hun best de werkzaamheden zo snel mogelijk te voltooien en de overlast te beperken."

De werkzaamheden komen voort uit het wegenbeheerplan dat de raad in 2019 vaststelde. Vorig jaar werd er ook al aan de Oosterenderweg gewerkt.