Rianne en Jan op bezoek bij boeren in Denemarken, rechts Yvon Jaspers.
Rianne en Jan op bezoek bij boeren in Denemarken, rechts Yvon Jaspers. Foto: Onze Boerderij in Europa

Jan en Rianne emigreren naar Denemarken

Vooruitlopend op tv-programma “Onze boerderij in Europa” vorige week was het nog “publiek geheim”, nu landelijk nieuws: Boer Jan en Rianne emigreren naar Denemarken. Ze nemen daar een melkveehouderij over.


Nederland zag hoe het stel met Yvon Jaspers in Scandinavië op verkenning ging. Aan het eind van de uitzending was de conclusie van boer Jan: “Ik ga er over nadenken en met een vol hoofd weer naar huis.” Rianne toonde zich minder enthousiast, maar zei wel Jan te volgen.

Eenmaal thuis werden ze steeds enthousiaster over het idee om te gaan emigreren. Inmiddels is de knoop doorgehakt, de boerderij op Texel verkocht (aan Dennis Wetenkamp) en hebben ze een melkveehouderij in Denemarken gekocht. Dit voorjaar verhuizen ze met zoontjes Melle (3 jaar) en Siem (bijna 2).

Yvon Jaspers volgt het stel al acht jaar intensief. In goede en slechte tijden. “We hebben Jan zien worstelen om boer te kunnen blijven op zijn geliefde Texel. Hun liefde voor het boerenvak zit zo diep dat ze bereid zijn alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen in een vreemd land.”

In een nieuw seizoen van "Onze boerderij" zal te zien zijn hoe de emigratie naar Denemarken tot stand is gekomen en hoe het met ze gaat.