Contact via sociale media is erg belangrijk voor bedrijven.
Contact via sociale media is erg belangrijk voor bedrijven. Foto:

Hoe lang kan jouw bedrijf zonder je social mediakanalen?

"Hoe lang kun jij als bedrijf zonder je sociale media en welke stappen neem je als Facebook of Instagram je ten onrechte blokkeert?" Die vraag stelt Duncan Whyte van Langeveld en de Rooy (onder meer uitgever van de Texelse Courant). Samen met VDK Media van Dennis van der Kooi komt het bedrijf met een verzekering die dit soort problemen snel oplost.

Het gebeurt steeds vaker: bedrijven worden zonder waarschuwing of opgaaf van reden geblokkeerd van sociale media. Dit is een groeiend probleem omdat bedrijven steeds afhankelijker worden van online platformen zoals Facebook en Instagram. "Als dit dan gebeurt, raak je al snel verstrikt in een web van telefoontjes, onduidelijke lijntjes en lange wachttijden. Je bent zo een aantal weken verder voor je account weer geactiveerd is, als het al lukt. En hoe lang ben jij bezig als je de naam van je bedrijf wilt wijzigen op Facebook?", stelt Dennis.


Voor ondernemers is het steeds belangrijker om zichtbaar te zijn. Maar soms kan de domeinnaam om onduidelijke reden worden geblokkeerd op Facebook en Instagram. In één geval kon niets van een ondernemer zijn website worden gedeeld en zelfs losse berichten plaatsen was een probleem. Als bedrijf zit je dan met de handen in het haar.


VDK Media en LenR bieden een voor Nederland unieke verzekering, waarmee de klanten, vaak binnen 24 uur, van de ‘zwarte lijst’ worden verwijderd. Zo ben je snel weer verzekerd van interactie met je klanten en volgers. Eenmalig betaal je €100,- voor de domeinverificatie en paginaoptimalisatie wat vaak resulteert in meer bereik.


"Door ons gezamenlijke netwerk weten we wat er speelt en hebben we veel kennis in huis. Voor €79,- per jaar, oftewel nog geen €7,- per maand zorgen wij ervoor dat geen enkele ondernemer in de knel hoeft te zitten met zijn of haar sociale media. Voorkomen is beter dan genezen", stelt Duncan.


De verzekering is af te sluiten via vdkmedia.com/texelse-courant. Let op: De verzekering is pas geldig dertig dagen na het afsluiten. "Ben je nu geblokkeerd of wil je je paginanaam per direct wijzigen, dan kan dat ook. Alleen vragen we dan een eenmalig bedrag om het op te lossen”, besluit Dennis.