Texelse bands en popmuzikanten kunnen zich opgeven voor de Jug Sound Sessions.
Texelse bands en popmuzikanten kunnen zich opgeven voor de Jug Sound Sessions.

Aanmelding Texelse bands voor

Jug Sound Sessions van start

Texelse bands die in aanmerking willen komen voor de Jug Sound Sessions kunnen zich aanmelden bij de initiatiefgroep Texelse Muziek Podia (TEMPO).


Het Texelfonds heeft onlangs een bijdrage van €3.720,- toegezegd aan TEMPO voor het project Jug Sound Sessions. Hierbij spelen Texelse popmuzikanten en/of bands in de Jug Sound Studio van Rikus Kloosterhuis in een professionele setting live drie nummers. Het optreden wordt geregistreerd door geluids- en beeldtechnici, tussen de muziek door komen muzikanten aan het woord.

Door de mix ontstaat meer diepte en context rondom de band. De video en audioregistratie kan online worden gezet en voor promotiedoeleinden worden gebruikt. Zo kunnen muzikanten studio-ervaring opdoen en beeld- en geluidstechnici zich verder ontwikkelen in dit vak.

TEMPO zet zich zo in om popmuzikanten in een tijd waarin door corona niet kan worden opgetreden een alternatief podium te bieden. TEMPO heeft aanvragen ingediend voor de Jug Sound Sessions, om geld bijeen te krijgen om Texelse popmuzikanten zo’n sessie aan te bieden. Dankzij de toezegging van het Texelfonds, uit het IJspegelfonds, kan de eerste serie opnamesessies in overleg met de studio en de bands worden gepland. Eén en ander corona-veilig. Voorbeelden zijn te zien via de link audioph14.com/jugsound-live-sessions/.

Texelse bands en popmuzikanten kunnen zich aanmelden via email texelsmuziekpodia@gmail.com.