Voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van De Driehoek.
Voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van De Driehoek. Foto: Gerard Timmerman

Op Driehoek het werk voor Resort De Koog gestart

Op het oude gedeelte van voormalige chaletpark De Driehoek zijn de voorbereidingen gestart voor de herinrichting. Europarcs, dat het park vorig jaar overnam, realiseert daar Resort De Koog. Voor het andere gedeelte, aan de overkant van de weg, heeft Europarcs een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 20 zomerhuizen op dat terrein. Het college van b en w meldde vorig jaar dat dit “geen grote dure villa’s” worden en ruim onder het maximum van 100 m² blijven." Een ondernemer is vrij in de keuze van de accommodatievorm. Volgens b en w zijn in totaal 250 slaapplaatsen beschikbaar, verdeeld over twee terreinen.

“Zodra men meer weet zullen we worden geïnformeerd”, meldt één van de huidige chalethouders. “Vanaf dat moment is er één jaar opzegtermijn.” Veel chalet-eigenaars wachten dat niet af. Zes van hen hebben hun chalet elders in Nederland geplaatst. Nummer zeven en acht volgen binnenkort.

De kwestie leidde vorig jaar tot veel commotie op het eiland, onder meer in de raad. Maar een motie van GroenLinks om voor gedupeerde chalethouders bij De Cocksdorp een alternatief chaletpark te ontwikkelen kreeg geen politieke steun.