Zwembad Molenkoog.
Zwembad Molenkoog. Foto: Job Schepers

Molenkoog binnenkort al open

Zwembad Molenkoog in Den Burg gaat vermoedelijk rond 16 maart al open, zodat er vervroegd kan worden gezwommen in het buitenbad.

Dat is te lezen op de website van het zwembad. Molenkoog gaat dit jaar eerder open dan gepland als gevolg van de coronacrisis, zodat mensen in de openlucht in beweging kunnen zijn en ontspanning kunnen vinden. De datum van 16 maart is nog even onder voorbehoud, wanneer het zwembad precies de deuren opent, laat de gemeente nog weten.

Volgens de website van Molenkoog wordt er tot maandag 26 april aan 'blokzwemmen' gedaan en dat moet van tevoren worden gereserveerd. Per blok kan een aantal zwemmers 45 minuten lang baantjes trekken. Dat is hetzelfde als vorig seizoen. Voor maandag tot en met donderdag gelden in eerste instantie de openingstijden van 7:30 tot 12:45 uur en van 17:30 tot 19:00 uur voor het blokzwemmen. Op vrijdag is het bad beschikbaar van 7:30 tot 12:45 uur en in het weekend van 12:00 tot 14:15 uur. Woensdag 28 april gaat Molenkoog over op de normale openingstijden, waarbij rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen.

De vervroegde openstelling komt voort uit een verzoek van raadslid Cees Hoogerheide om Texelaars de kans te bieden meer te ontspannen nu de tweede lockdown al een tijdje duurt. Elders in het land gebeurt dat door buitenbaden vervroegd open te stellen en daar heeft het college op Texel ook gehoor aan gegeven.