Wat ik zeggen wou

GGD bedankt


Onder dit kopje staan er meestal kritische verhalen. Deze keer gelukkig niet, want ik kreeg een paar weken geleden een uitnodiging om me laten vaccineren ergens aan de overkant. Gelijk de assistente van de huisarts gebeld, dat ik wel graag een prik wilde, maar het lastig vond om ervoor van het eiland te gaan. Ze antwoordde: “wacht het maar af, want de artsen zijn in onderhandeling om het op Texel te laten plaatsvinden.” Dat is ook gelukt en ik mocht me aanmelden als stokoude dame op de eerste prikdag zaterdag 27 februari. Ik zei: "dat was mijn vaders verjaardag en zal ik niet gauw vergeten.”


10 minuten eerder mocht je je melden. Toen dacht ik aan een rij en besloot met de auto te gaan, want als er een rij is, kan ik in de auto wachten, staan is namelijk moeilijk. Alles was geweldig goed aangegeven via de nieuwe rotonde. Op de grote parkeerplaats stonden de vrijwilligers van onder andere het Rode Kruis de mensen op te wachten en je kwam voor de zijingang uit.


Ik mocht gelijk naar binnen en iemand bracht mij bij de prikster nadat hij had verteld hoe de gang van zaken hier was. Van de prik heb ik echt totaal niets gevoeld en ik zei dit. Haar antwoord was: “kijkt u maar, de spuit is leeg”. Natuurlijk had ik ook niet gezien of er wat ingezeten had. Daarna werd ik weer door een vrijwilliger naar de grote zaal gebracht en daar moest je een kwartier verplicht blijven zitten om te ontdekken of je allergisch zou zijn. Ik mocht mijn kapje af doen en de heer, die mij een stoel had aangeboden bleef in mijn buurt staan op een paar meter afstand en we kregen een leuk gesprek, want na een jaar alleen zitten wil je je stem ook wel eens horen.


Hij kwam van het vaste land en ik vertelde, dat ik al 63 jaar zo heerlijk op het eiland woonde. Ook heb ik nog een beetje reclame voor het eiland gemaakt. Plotseling stond er een dame voor mijn neus, die kwam vertellen dat het tijd werd om te vertrekken. Ik vond het jammer, want het gesprek had mij goed gedaan en ik kwam vrolijk thuis. Het was heel goed georganiseerd. Alleen is het wel jammer, dat de Texelaars, onder andere de leraren onder de 60 hier niet geprikt kunnen worden en voor dit prikje uren onderweg zijn. Dit is het enige voordeel van 86 jaar zijn.


Hartelijk bedankt en een compliment voor het goede organiseren zeker waard!!


Riny Wielinga,

Den Burg.