Wat ik zeggen wou

Vaccineren

Onder dit hoofdje volgt altijd een stukje dat op persoonlijke titel geschreven is. Deze noodkreet wijkt daar in zoverre vanaf dat hij staat voor onze bijna 700 leden van de Seniorenvereniging Texel. Het betreft het vaccinatiebeleid voor Covid19.

De beleidsmakers van ons eiland deinen mee op het beleid dat in Den Haag wordt uitgedacht. In de uitvoering barst het van de onduidelijkheden en het wisselende karakter biedt veel onzekerheid. Zowel landelijk als regionaal.

De keuze die ergens gemaakt is voor het laten vaccineren van Texelse senioren aan de overkant maakt ons boos, zo niet woedend. Ons wordt al lange tijd geadviseerd om niet te reizen, tenzij strikt noodzakelijk.

De gevolgen daarvan zijn bekend en hebben tot groter eenzaamheid geleid. Nu wordt een groot deel van onze senioren geacht zich naar Den Helder of nog verder weg te verplaatsen om daar gevaccineerd te worden. Waarschijnlijk 2 keer.

Wat een hoeveelheid ongewenste reisbewegingen. Voor de oudsten van ons is de Sporthal in den Burg aangewezen als vaccinatiepunt. Hoe kan het bestaan dat voor “jongere” senioren niet een dergelijke mogelijkheid kan worden gerealiseerd.

Wij roepen de beleidsmakers op vaccinatie op Texel voor al onze senioren te initiëren. Doemscenario: Het mag toch niet zo zijn dat we straks een VVV-advertentie zien met de tekst:

“Kom op Texel thuiswerken en onderwijs volgen met uw gezin in één van onze luxe vakantieverblijven. Goed werkende WIFI gegarandeerd en aan het begin van uw verblijf de mogelijkheid van Covid-vaccinatie in onze fraaie sporthal van den Burg.”


Bestuur Seniorenvereniging Texel