De ruimtes in het midden van zaal waar gevaccineerd wordt.
De ruimtes in het midden van zaal waar gevaccineerd wordt. Foto: Jeroen van Hattum

"Binnenkomen via zij-ingang"

Circa 1400 Texelaars krijgen van komende zaterdag tot en met dinsdag 2 maart een vaccinatie tegen het coronavirus bij de prikpost van de GGD in de TXL sporthal.

Daar is de afgelopen dagen weinig aan het toeval overgelaten voor het inrichten van de post. Texelaars die uitgenodigd zijn voor een vaccinatie, betreden via een ingang aan de zijkant van de sporthal (dus niet via de hoofdingang) de grote zaal. Daar kijkt, net voorbij de entree, een huisarts hoe het zit met eventuele klachten met de gezondheid en is ruimte om te wachten.

Wie aan de beurt is, wordt gevraagd plaats te nemen in één van de ruimtes van de vijf vaccinatielijnen in het midden van de zaal. Daar is rekening gehouden met de privacy bij het toedienen van het vaccin. Wie de inenting heeft gehad, wordt gevraagd nog even een kwartiertje te blijven zitten in het laatste deel van de grote zaal. Alles wordt begeleid door medewerkers van de GGD, via stickers op de grond en met informatieborden langs de route. Bij de uitgang is een dubbele deur gerealiseerd, zodat er binnen in de sporthal geen onbedoelde tocht kan ontstaan.

De vaccinaties (Pfizer/BioNTech) vinden volgens Els Tol van de GGD elke dag plaats van 8:00 tot circa 17:00/18:00 uur met ruimte voor uitloop. Alles verloopt via afspraak. Wie het parkeerterrein van de sporthal opkomt, moet de afspraak met de GGD (op papier of op de telefoon) ter plekke aan beveiliging/verkeersregelaars laten zien. Over vijf weken (in april) vindt in de prikpost in de sporthal de tweede ronde plaats voor wie nu uitgenodigd is. Tot die tijd blijft de post er staan.