Stemmen in de bieb.
Stemmen in de bieb. Foto: Jeroen van Hattum

Andere locaties stembureaus

Texel heeft woensdag 17 maart op een paar andere plekken dan gebruikelijk stembureaus staan voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.

De Gollards in Den Burg is niet beschikbaar als stembureau als gevolg van de corona. Stemmen in Den Burg kan straks in het gemeentehuis, de bibliotheek, De Buureton (vervangende locatie van de Gollards) en er is een extra stembureau in schietsportcentrum Odysseus om kiezers zoveel mogelijk te spreiden. Het Havenrestaurant op ‘t Horntje vervalt eveneens, maar dat is vanwege een verbouwing. Er kan op 17 maart nu bij de rijwielhandel op de veerhaven worden gestemd.

Voor de rest zijn de stemlokalen hetzelfde gebleven en dat is in de dorpshuizen. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor kiezers met een lichamelijke beperking. De bureaus zijn op 17 maart open van 7:30 tot 21:00 uur. In Den Burg en in De Cocksdorp (Eierlandsche Huis) kan op maandag 15 en dinsdag 16 maart ook al gestemd worden. Die extra openstelling is er voor kwetsbare groepen.


Texelaars van 70 jaar en ouder kunnen in verband met de coronamaatregelen ook per brief stemmen. Briefstemmen kunnen op 10, 11, 12, 15, 16 en 17 maart tussen 7:30 en 21:00 uur op het gemeentehuis in Den Burg worden afgegeven. Mocht de avondklok op 15, 16 en 17 maart nog van toepassing zijn; dan wordt er volgens premier Mark Rutte na 21:00 uur rekening gehouden met mensen die laat zijn wezen stemmen of voor een stembureau actief zijn geweest.