Denise Betsema in actie tijdens Sluitingsprijs in Oostmalle.
Denise Betsema in actie tijdens Sluitingsprijs in Oostmalle. Foto: Alain Vanderpontseele

Denise sluit af met dubbelslag

Veldrijdster Denise Betsema heeft het seizoen zaterdag en zondag afgesloten met een dubbele overwinning.


Denise won zaterdag de Ethiascross in Sint Niklaas en zondag pakte ze met groot machtsvertoon de zege in de Sluitingsprijs in Oostmalle. De kroon op een prachtig seizoen waarin ze terugkeerde aan de top en liefst acht overwinningen behaalde.

Denise etaleerde haar blakende vorm. In Sint Niklaas startte Denise wat moeizaam, ze leek niet goed in haar pedalen te komen. In de eerste ronde maakte ze de achterstand snel goed en pakte de kop. Vanaf dat moment kon ze versnellen en hield concurrent Annemarie Worst bij de finish 21 seconden achter zich.
Zondag keek Denise op het zandige parcours van Oostmalle de kat eerst wat uit de boom. Om daarna de leiding te nemen en die niet meer uit handen te geven. Aan de finish was ze 37 seconden sneller dan nummer twee Sanne Cant.

Ze straalde na afloop: “Het was een mooi parcours, de vorm was goed en vooraf dacht ik dat het een heel mooie afsluiter zou zijn. Super mooi dat het ook zo uitpakt. Tot ronde drie was het voor mij kijken hoe het loopt, welke dames vandaag goed waren. Daarna heb ik kunnen versnellen en een gaatje kunnen slaan. Ik voelde me heel goed in het zand en het ging heel makkelijk.”

De commentator over Denise “Overduidelijke de beste dame in de koers. De koningin van de zandbak van Oostmalle.”

Denise houdt nu een korte rustperiode, alvorens met de trainingen richting het nieuwe seizoen te beginnen.