"Drievrouwschap" zes maanden directie Stichting Texels Museum

Marion Barth, Anneke Schrama en Corina Hordijk, de drie huidige managers, vormen vanaf 1 maart de komende zes maanden de directie van Stichting Texelse Museum (STM).


De aankondiging van hun benoeming komt nadat Els Ottenhof die per 1 januari 2021 bij STM zou beginnen als algemeen directeur, om “persoonlijke redenen” had afgezegd.

Reinier Heutink, voorzitter van de Raad van Toezicht van STM: “Binnen de organisatie is een grote hoeveelheid kennis en kunde aanwezig. We hebben er alle vertrouwen in dat dit “drievrouwschap” vanuit hun nieuwe rol een waardevolle bijdrage zal leveren aan de toekomst van de organisatie.”

Ecomare, de Vuurtoren, Museum Kaap Skil en de Oudheidkamer zijn onderdeel van STM. De vier musea maken samen gebruik van de verschillende afdelingen van de organisatie, zoals communicatie, educatie en technische dienst. Anneke Schrama houdt Ecomare en de Vuurtoren onder haar hoede en Corina Hordijk Museum Kaap Skil en de Oudheidkamer. Marion Barth ontfermt zich over publiekszaken/fondsenwerving en financiën.


Daarnaast richten zij zich gedrieën op het besturen van de organisatie als geheel. Hieraan ten grondslag liggen de strategische visie 2020-2025 en toekomstplannen die in 2020 zijn vastgesteld.


De directie laat weten er naar uit te kijken de schouders eronder te zetten en samen met de medewerkers en vrijwilligers mee aan de slag te gaan.