Melanie Koning.
Melanie Koning. Foto: Eigen foto

Melanie hoopt dierbaar kettinkje na twintig jaar terug te vinden

Melanie Koning (30) uit Den Helder verloor als klein meisje een kettinkje dat haar zeer dierbaar was. Het was gemaakt van de trouwring van haar overleden vader. Hoewel de kans klein is, doet ze nu toch een poging om het dierbare sieraad terug te vinden.

Het moet 2002 of 2003 geweest zijn toen Melanie met OBS de Kelderswerf uit Obdam op schoolkamp was op Texel, vermoedelijk bij de Immetjeshoeve, maar zeker weten doet ze dat niet. “Bijna twintig jaar geleden is mijn vader overleden. Mijn moeder had voor mijn zusje en mij van de trouwringen kettinkjes laten maken. Toen ik met de basisschool op kamp was naar Texel, jaren geleden dus, is deze ketting helaas achtergebleven. Ik wilde de groep niet ophouden en was toen erg onzeker en durfde niks te zeggen. Tot op de dag van vandaag heb ik daar veel verdriet van. Waarom ik nooit eerder actie heb ondernomen, durf ik ook niet te zeggen. Het gaat om een gouden ketting met een hangertje in de vorm van een hartje met de letter H erin. Ik verwacht niks, maar wie weet herkent iemand toch deze ketting en is ie al die jaren bewaard gebleven, dan hoor ik het uiteraard heel graag.”

Op Facebook wordt massaal gereageerd op haar oproep. Samen probeert men aanknopingspunten te vinden, tot resultaat heeft dit nog niet geleid. “Maar het is prachtig hoeveel aandacht er voor is. Wie weet leidt het nog ergens toe”, dat zou prachtig zijn.

Mensen die toch iets denken te weten, kunnen zich richten tot de redactie.