Reactie Zoetelief

"De planschadeovereenkomst wil ik best ondertekenen, maar de vaststellingsovereenkomst niet. Dat gaat over de stolp aan de Pontweg. Op het niet nakomen van wat zij willen, willen ze een boeteclausule van €10.000,- per dag zetten, ruim €3,5 miljoen per jaar. Maar die stolp is niet meer mijn eigendom, dus dat gaat gewoon niet.”


Dat zegt Gerard Zoetelief over het nieuwe argument dat het college in stelling brengt om de raad alsnog over te halen het bestemmingsplan voor parkje aan het Mienterglop niet vast te stellen.


Zoetelief: “De raad heeft gezegd dat van het college het parkje aan het Mienterglop/Oude Dijkje er mag komen. Het college moet dat dus gewoon uitvoeren. Maar ze verzinnen steeds wat anders. Eerst waren het zogenaamd spookslaapplaatsen, wat dus niet klopte. Toen was het onheus gebruik van de stolpenregeling en nu de vaststellingsovereenkomst.

Over de Pontweg (waar de meeste bedden vandaan komen) hebben wij een convenant afgesloten met de vorige wethouders Hercules en Kingma. Dat het vrijgekomen stuk een agrarische bestemming krijgt. Dat gebeurt ook. Maar het probleem is dat ze dit plan in het gemeentehuis gewoon niet willen. Ze willen niet eens met me praten."