GGD opent prikpost in sporthal Den Burg

GGD Hollands Noorden opent een eigen 'prikpost' voor Texel in de TXL sporthal in Den Burg. Zaterdag 27 februari begint daar het vaccineren van oudere Texelaars en zorgverleners op het eiland.

Het is bijzonder dat Texel een eigen prikpost krijgt. Dat gebeurt in afwijking van het landelijk beleid dat vaccinaties tegen het coronavirus op centrale plekken worden toegediend. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maakte op advies van het RIVM een uitzondering voor de Waddeneilanden, zodat bepaalde leeftijdsgroepen niet naar een vaccinatiepost aan de overkant hoeven te reizen. De uitzondering is gemaakt op verzoek van onder meer de eilandbesturen en huisartsen.

De 'prikpost' in de TXL sporthal is er voor Texelaars van 75 jaar en ouder die mobiel en thuiswonend zijn. Volgens GGD wordt vanaf 27 februari begonnen met het vaccineren van mobiele 80-plussers op Texel, zorgverleners uit de verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en de wijkverpleging. Deze operatie duurt vier dagen. De betrokken groep kan volgens GGD Hollands Noorden vanaf zaterdag een uitnodiging verwachten.

De groep van 75 en 79 jaar is volgens de planning op dinsdag 16 en woensdag 17 maart aan de beurt. Ook deze groep krijgt het vaccin in de sporthal. Zij krijgen eveneens een uitnodiging toegestuurd. Dat er twee weken tussen de eerste en de tweede groep zit, heeft volgens de GGD te maken met de beschikbaarheid van het vaccin. Meer op pagina 2.