Raymond Korf op de haven van Oudeschild.
Raymond Korf op de haven van Oudeschild. Foto: RW Photographics

Actie helpt Raymond de weg weer op

Goed nieuws voor Raymond Korf van Waddentaxi Texel. De actie rond de taxichauffeur is zo’n succes geworden dat hij sinds donderdag weer aan de slag kon gaan op de taxi.

“De actie heeft geweldig geholpen. Ik heb ondertussen zelf mijn ‘certificaat 2-drive-save’ behaald. Dit weekend komt ook de nieuwe website online. Ik rijd van 16:00 uur tot 6:00 uur. Tussen 21:00 en 4:30 uur ben ik alleen beschikbaar voor essentiële ritten (voor werk, arts/dierenarts ed.). Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun formulieren tijdens de avondklok. Hierop zal in de taxi door de chauffeur niet worden gecontroleerd, door de politie kan natuurlijk wel”, laat hij weten.

Voor de actie hield Raymond niet gewoon zijn handje op. Wanneer men €10,- doneerde kreeg men bij de reserveringen het instaptarief gratis over heel 2021. Dit scheelt €2,50 per rit en dus is de donatie in vier ritten al terugverdiend.”


Raymond kwam eerder dit jaar terug op Texel waar hij zich vestigde met zijn vriendin en dochter in Oudeschild. De zomermaanden waren goed en de toekomst zag er rooskleurig uit. Toen de lockdown kwam, droogde het werk echter op. Op overheidssteun hoefde de taxichauffeur niet te rekenen, vanwege zijn startdatum als zelfstandig taxichauffeur.