Wat ik zeggen wou

Inenten


Bij dezen een (verbaasde) reactie op het bericht op de voorpagina van vrijdag 12 februari.


Gesteld dat inenten zinvol is, dan is massaal inenten nog zinvoller. Wil men bereiken dat de bevolking zich in drommen aandient, dan is het aan te bevelen de afstand tussen inentingspost en 'inentelingen' zo klein mogelijk te maken. Hoe minder Marsdiep tussen spuit en bovenarm, hoe beter. Los daarvan gaat de gemiddelde leeftijd in Nederland verder omhoog. Of dat goed nieuws is of minder goed, laat ik in het midden. Maar moeten wij bij een volgende pan- of epidemie tachtig zijn om voor een inenting geen (dubbele) reis naar de overkant te hoeven maken?
En dan nog iets, als het mogelijk is op Texel een post in te richten voor 75+ en andere groepen, waarom kan dezelfde locatie dan niet ook gebruikt worden voor gegadigden onder die leeftijd? Wat kan minister De Jonge daarop tegen hebben?


Tot slot, geen wonder dat Den Haag met de bestrijding van het c-virus op nationale schaal in een kringetje ronddraait. Want waarom moet RIVM over dit minuscule detail überhaupt advies uitbrengen aan de minister? Dat kan toch in de kop van Noord-Holland worden uitgemaakt?


Tsipora Pereira,
De Cocksdorp