Burgemeester praat met ondernemers

Op dit moment hebben veel Texelse ondernemers grote zorgen. Velen hebben op dit moment vrijwel geen inkomsten, terwijl vaste lasten en de zorg voor personeel wel doorgaan. De gemeente is zich bewust van die grote zorgen en de vragen die leven bij veel ondernemers. Dat is de reden dat burgemeester Uitdehaag in gesprek gaat met ondernemers, TOP en KHN, Afdeling Texel ondersteunen dit initiatief.

De komende weken organiseren de gemeente, het Texels Ondernemers Platform (TOP) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) daarom een reeks digitale bijeenkomsten, waarbij burgemeester Michiel Uitdehaag telkens met een groep van maximaal tien ondernemers in gesprek gaat, een luisterend oor heeft voor zorgen en problemen en er gezamenlijk gekeken kan worden of er oplossingen voor problemen bedacht kunnen worden.


"Net zoals gemeente en ondernemersgeledingen aan het begin van de coronacrisis de handen ineen sloegen en een veiligheidsplan maakten en tot uitvoering brachten, is het nu de tijd om gezamenlijk te kijken welke dingen bedacht kunnen worden om alle economische activiteiten veilig en verantwoord – en natuurlijk binnen de regels, weer op te schalen. De gemeente heeft geen kant-en-klare oplossingen, maar om de woorden van Michiel Uitdehaag te gebruiken, wil wel met de ondernemers kijken wat er extra nodig is en zich daar zo sterk mogelijk voor maken", laat TOP in een oproep tot de leden weten.


De digitale bijeenkomsten hebben een open structuur; er is dus geen agenda. "Wel kun je een idee of probleem dat je wilt bespreken van tevoren kenbaar maken, zodat er iets kan worden voorbereid. Laat dat weten via secretariaat@top-texel.nl", vervolgt TOP in een persbericht.


De eerste reeks van digitale bijeenkomsten met de burgemeester vinden plaats op:

18 februari om 16:00 uur;

18 februari om 19:30 uur;

25 februari om 16:00 uur en

25 februari om 19.30 uur.


Wie in gesprek wil met de burgemeester en collega-ondernemers kan zich inschrijven voor één van de digitale bijeenkomsten door een mail te sturen via secretariaat@top-texel.nl. De gesprekken vinden digitaal plaats via Starleaf (wordt ook voor raadsvergaderingen gebruikt). Als men zich heeft opgegeven voor een van de bijeenkomsten, ontvangt men per mail een vergaderlink. Als er geen plaats meer is, ontvangt men van TOP aanvullende data.