Afbeelding
Foto: Dirk Kalverboer

"Jaren geleden dat er zulke vorst was en dat maakt het extra leuk"

“Het is jaren geleden dat er zulke vorst was als nu en dat maakt het extra leuk om te schaatsen.”

Arnold Boomstra en Elda Panoto lieten de gelegenheid om het ijs op te gaan niet aan zich voorbij gaan en waren vrijdag te vinden op de ijsbaan van Oudeschild. Elda: “We vinden het geweldig dat hij open is. We wonen nu twee jaar in Oudeschild en nu gaan we vandaag de ijsbaan op, voor de eerste keer dit jaar, gister zijn wij niet geweest.”

Volgens Lillian Koning was het ijs op de baan alleen achterin een beetje hobbelig, maar verder goed te doen. “Het is spiegelglad en eigenlijk gewoon goed ijs.” Dat was mede te danken aan dorpsgenoten die de sneeuw van het ijs haalden. Lillian: “Ik vind het ook heel erg mooi dat er zoveel saamhorigheid is in het dorp, de mensen hebben veel geholpen om het zo goed mogelijk te krijgen.”

Victor Maat, bestuurslid van IJsclub Oudeschild, liet weten superblij te zijn dat er weer geschaatst kon worden op de baan. Met plezier zag hij vrijdag hoe er volop van de baan gebruik werd gemaakt. “Hier doen we het eigenlijk ieder jaar voor. Het is jaren geleden dat er zulke vorst was als nu en dat maakt het extra leuk.”

Corona

De ijsclub had maatregelen genomen om het coronavirus buiten de deur te houden. “We hebben één richting voor de ingang en één richting voor de uitgang”, vertelt Victor. “Helaas kan de kantine dit jaar niet open, want dat is juist zo gezellig dat de mensen chocomel kunnen halen of knakworst, maar dat is nu gewoon niet anders.” Zaterdag en zondag werd er eveneens volop geschaatst op de baan in Oudeschild.