Het eindpodium van zondag met Denise Betsema als tweede naast Brand (1e) en Alvarado (3e).
Het eindpodium van zondag met Denise Betsema als tweede naast Brand (1e) en Alvarado (3e). Foto: Alain van de Pontseele

Denise houdt het even spannend

Ze hield het even spannend op het eind van de wedstrijd, bijna zag Denise Betsema zaterdagmiddag in het Belgische Eeklo de overwinning aan zich ontglippen.

De Texelse reed ijzersterk in de Ethias Cross, maar ging in de laatste ronde twee keer achter elkaar onderuit. De eerste val viel mee, maar bij de tweede (op een lastig stuk) leek Denise haar koppositie alsnog te verliezen aan achtervolgster Manon Bakker. Het geluk was echter aan haar zijde; Bakker ging eveneens onderuit, waarna Denise de zege kon veilig stellen. Die was meer dan verdiend; de Texelse pakte in Eeklo al meteen in de eerste ronde de koppositie in het veld en bleef vervolgens op het besneeuwde parcours samen met Bakker de kop aanvoeren.

In de afsluitende wedstrijd van de X2O/ Soudal Lady's Trophy die zondag in Brussel werd gereden, kwam Denise net vijf seconden te kort voor de eindoverwinning. Bij het begin van de wedstrijd had ze 41 seconden achterstand op koploper Lucinda Brand, ze miste 15 bonusseconden in de eerste ronde, maar zette in de voorlaatste ronde nog één keer alles op alles en dat slaagde bijna. Wereldkampioene Brand finishte 31 seconden na Denise en dat bleek voor Brand net genoeg voor de eindoverwinning. De dagzege ging naar Ceylin del Carmen Alavaro, Denise finishte kort na haar als tweede. De tweede plaats in het eindklassement leverde de Texelse een cheque van €15.000.- op. Volgend weekend komt Denise nog twee keer in actie voor de afsluitende wedstrijden van dit seizoen.