Wat ik zeggen wou

Hartelijk bedankt


Eind november heb ik in deze rubriek een oproep gedaan om voor mij postzegels te sparen. Ik verzamel ze namelijk voor de Vereniging Taai Slijmziekte. Ik heb het geweten. Of het door het coronavirus komt - de mensen zitten veel meer thuis - dat weet ik niet, maar ik heb nog nooit zoveel enveloppen met postzegels in de brievenbus gehad. Niet alleen van Texel maar ook van de overkant kreeg ik de postzegels opgestuurd. Zelfs uit Duitsland. Deze mensen hadden dat in de Texelse Courant gelezen.

Als ik in het verleden af en toe een envelop van buiten Texel met postzegels kreeg dan stuurde ik als bedankje een Texelse ansichtkaart met daarop geschreven ”Hartelijk dank voor de postzegels”. Dat lukt op dit moment niet. Mijn ansichtkaarten zijn op en de winkels die ze hebben zijn gesloten. De grootste hoeveelheid die ik een week of drie geleden kreeg was een halve vuilniszak vol. Dat was 9 kilo. En daar zijn we heel blij mee. Hierbij wil ik al die gulle gevers hartelijk bedanken.

Maar ik zou zo graag willen dat de mensen die nu de postzegels bij mij in de bus hebben gedaan het hele jaar hun postzegels voor me willen bewaren. Ik ben met alle beetjes tevreden. Want die kleine hoeveelheden worden vanzelf een boel met al die porties in de enveloppen.


Nogmaals hartelijk dank.


Joop Kramer,

Jan Reijstraat 4,

1791 GZ Den Burg.