Sjoerd de Jong in de verbouwde Jumbo in De Koog.
Sjoerd de Jong in de verbouwde Jumbo in De Koog. Foto: Dirk Kalverboer

"Kijken naar wensen van klant"

De Jumbo in De Koog is sinds vorige week woensdag weer heropend na een verbouwing. De laatste keer dat de winkel verbouwd werd, was in 2011.

De winkel is in alles aangepast. Eigenaar Sjoerd de Jong: “Ik ben vorig jaar februari begonnen als eigenaar van Jumbo Texel, eigenlijk had ik toen al in mijn hoofd dat deze winkel een keer verbouwd moest worden. Ik had alleen niet verwacht dat dat zo snel al zou gebeuren.”


Wat er aangepast is in de winkel zijn de koelingen, de vloer, het plafond, de broodafdeling, slijterij en vleesafdeling. Eigenlijk alles is anders in de nieuwe winkel in De Koog en er is zelfs een Hema-afdeling in de winkel gekomen, gezien de samenwerking tussen de twee bedrijven.


“Ik heb deze verbouwing ook gedaan, omdat ik vind dat de klant recht heeft op leuk boodschappen doen. Ik vind dat dat een feest moet zijn. Wij hebben het assortiment up to date gemaakt en we kijken natuurlijk naar de wensen van de klant. In De Koog zijn de klanten voornamelijk toeristen dus we kijken er ook naar wat het prettigst is voor de toeristen. Voorheen was het hier een zoektocht voor mensen om de producten te vinden en we hopen dat het nu meevalt.” Ze hebben deze winkel verbouwd zodat de Jumbo zowel tijdens als na de corona een nog betere omzet kan behalen. “Met deze verbouwing hoop ik dat het zowel in de winter als in de zomer een gezellige winkel is voor de mensen.”

Zelfscannen

Wat ook nieuw is in de winkel zijn de zelfscankassa’s. Het is voor het eerst dat er nu ook zelfscankassa’s te vinden zijn in de Jumbo in De Koog. Voorheen was dat er nog niet. Daarnaast heb je op de muur bij de zelfscankassa’s een foto van een zeehond en buiten hangt er een grote foto van De Koog en de vuurtoren van Texel. Dat is gedaan om echt het gevoel van het dorp en het eiland naar de mensen te brengen. Met deze verbouwing hoopt de Jumbo dat de winkel gewaardeerd wordt door de mensen, zodat ze aan niks tekortkomen en graag hun boodschappen bij de Jumbo in De Koog doen en om nog succesvoller te worden en te blijven.